A asociación de autismo Córdoba presenta unha guía con claves para a intervención na alimentación dos nenos e nenas con TEA.
Esta é unha guía para facilitar e clarificar aspectos que faciliten ás familias e profesionais a comprensión das dificultades que as persoas con TEA poden ter no referente á alimentación e para proporcionar unhas axudas e pautas á hora de intervir.
Índice:
1. Introdución (páx. 8 a 9)
2. Xustifiación (páx. 12 a 20)
3. Importancia dunha alimentación saudable (páx. 24 a 32)
4. Alimentación e consecuencias dos hábitos lesivos (páx. 36 a 41)
4.1.Alimentación e introdución de texturas na infancia, cousas a ter en conta
4.2. Hábitos lesivos
5. Problemas alimenticios que poden presentar as persoas con TEA
(páx. 44 a 52)
5.1. Factores que poden dar orixe a estes problemas de alimentación
5.2. Problemas de alimentación que poden ou non presentar as persoas con TEA
6. Como intervir (páx. 56 a 67)
7. Casos prácticos (páx. 70 a 84)
8. Anexos (páx. 88 a 127)
9. Recursos (páx. 130 a 131)
Autora: Elisabeth Molina Cuenca. Logopeda por la Universidad de Granada y Técnico Superior en Dietética impartido en el I.E.S Fuensanta de Córdoba.
enlaces relacionados:
Los desordenes de la alimentacion en los trastornos del espectro del autismo
Autismomadrid-Guia-Trastornos-Alimentacion-Tea
No hay comentarios:
Publicar un comentario