lunes, 15 de marzo de 2021

Guía para a participación das personas con TEA: Claves para a intervención na alimentación

A asociación de autismo Córdoba presenta unha guía con claves para a intervención na alimentación dos nenos e nenas con TEA.

Esta é unha guía para facilitar e clarificar aspectos que faciliten ás familias e profesionais a comprensión das dificultades que as persoas con  TEA poden ter no referente á alimentación e para proporcionar unhas axudas e pautas á hora de intervir. 



enlace a guía 

Índice: 

1. Introdución (páx. 8 a 9)

2. Xustifiación (páx. 12 a 20)

3. Importancia dunha alimentación saudable (páx. 24 a 32)

4. Alimentación e consecuencias dos hábitos lesivos (páx. 36 a 41)

4.1.Alimentación e introdución de texturas na infancia, cousas a ter en conta

4.2. Hábitos lesivos

5. Problemas alimenticios que poden presentar as persoas con TEA 

(páx. 44 a 52)

5.1. Factores que poden dar orixe a estes problemas de alimentación

5.2. Problemas de alimentación que poden ou non presentar as persoas con  TEA

6. Como intervir (páx. 56 a 67)

7. Casos prácticos (páx. 70 a 84)

8. Anexos (páx. 88 a 127)

9. Recursos (páx. 130 a 131)

Autora:  Elisabeth Molina Cuenca. Logopeda por la Universidad de Granada y Técnico Superior en Dietética impartido en el I.E.S Fuensanta de Córdoba. 

Autismo Córdoba.


enlaces relacionados:

Los desordenes de la alimentacion en los trastornos del espectro del autismo

Autismomadrid-Guia-Trastornos-Alimentacion-Tea


No hay comentarios:

Publicar un comentario